torsdag den 6. november 2014

Dukkeprojekt


Etape 1 - Indsamling af materialer

Det her er lige MIG og jeg glæder mig så meget. Temaet skulle bestemmes og nu hvor vi hver fredag har temaet eventyr og teater på programmet i Brumbassen (vuggestue i Skårup, Sydfyn). Har der været en del at vælge i mellem, dette betyder at den dukke jeg vil i gang med ender på de skrå brædder i Brumbassen. :)

Hvem af de små poder kender ikke godt Postmand Per og katten Emil




Der er selvfølgelig nogle didaktiske overvejelser bag dette valg og et af nøgleordene er genkendelighed. Genkendelighed gør bl.a. børne trygge og skaber grobund for modtagelse af ny læring dette vil jeg komme nærmere ind på senere i opgaven.




Diverse materialer

Papirgranulat
selvhærdende ler

Litteratur og vejledning














































Det bliver et spændende projekt som jeg glæder mig til at se resultatet på! - jeg har valgt at starte ud med det materiale som vi har fået udleveret til KNOLDEN, men vil derudover prøve at arbejde med det selvhærdende ler som en sideløbende opgave for at se forskellen i materialetyper og udtryksformer VI SES POSTMAND PER :)













Dyrehold


Etape 1

Endnu en udfordringer LÆNGE LEVE… der har været gransket og tænkt højt og spurgt til råds, og dyr som kaniner, hunde, melorme har været vendt og drejet. Endelig blev det besluttet og mit dyrehold er:


                                                               KOMPOST ORM 
                                                                  Eisenia foerida 
                                                                  lille brandorm



Jeg glæder mig nu til, at studere disse nærmere, men jeg syntes bestemt ikke det var så nemt! for hvor finder man sådan nogen orm?, jeg Googlede og fandt et sted hvor jeg kunne købe dem HURRA så nu venter jeg spændt på at de kommer.

Ordrebekræftelse på bestilling af kompostorme


På genbrugspladsen for at hente kompost


kompost


Indkøb af det mest naturlige terrarie jeg kunne finde OR NOT :), kompost klar!,  faglitteratur klar!
så nu
mangler jeg bare ormene!








Biotopopgave 3

Etape 1

For mig har det været en udfordring, at skulle finde forskellige aktiviteter med de planter og dyr som jeg skulle finder på min biotop troede jeg J!!! Der skete nemlig det da jeg kom der ud, så var det faktisk slet ikke så svært alligevel, jeg fyldte lommerne med alt hvad de kunne bærer og en beslutning om at jeg måtte afsted igen senere på ugen.



Det handler bare om, som der også står beskrevet i bogen "Natur og miljø i pædagogisk arbejde"  at afbryde læsningen hyppigere, tag et fast greb i Hunterne, redskaber samt tag Gilbert i snoren og så komme afsted, ud og komme i gang med feltarbejdet, værkstedsaktiviteterne og de pædagogiske eksperimenter.

 
Gilbert




Nu skal de indsamlede materialer, studeres, tørres og lægges i pres og så vil jeg glæde mig til at komme retur og fortæller om mine didaktiske overvejelser jeg har gjort mig og vil gøre mig ift. aktiviterne. 




Det medførte at jeg måtte på biblioteket og finde faglitteratur :)