søndag den 22. marts 2015

Leropgave - så er alt snart klar til brænding

Så er der ikke langt tid til at der kan ses en masse færdige resultater - som Mette min underviser sagde "begynd lang tid før, fordi processen er langvarig" og ja det kan jeg nikke genkendende til.

På mandag altså i morgen kan jeg endelig have det første af mine ler projekter helt færdig. Og det er ikke fordi jeg ikke har arbejdet med opgaven, jeg har cirka 1-2 gange om ugen været på værksted og lave noget. Men det har været en spændende proces som jeg vil tænke tilbage på som utrolig lærerigt og sjovt :)

Min første RAKU ler skål er nået så langt, at jeg tidligere i denne måned havde fået den forglødet og den ser således ud:

Raku skål forglødet og bliver nu pudset med sandpapir

Så er skålen klar til glasering
Den 7. april - er jeg skrevet op til at for den RAKU brændt, desværre vil det ikke komme med på min blog hvor hele ler opgaven skal ligge færdig d. 3. april øv øv




Mit fad som bliver det 1. færdige produkt - jeg kan hente det i morgen og glæder mig for vildt til at se det færdige resultat.

Her er fadet lige blevet glaseret - det er gjort med en malersprøjte


Så blev jeg inspireret af alle de her forskellige huse som enten står til pynt hvor der kan sættes et fyrfadslys i eller bare står og pynter.

Endnu engang bruger jeg pladeteknik - se engang:

Så er der tegnet og målt og lerpladerne ligger
og tørre for at de kan arbejdes med - de skal have
en konsistens som når man arbejder med læder, fik jeg fortalt :)

Jeg laver 3 størrelser og dette er nr. 2

og her det sidste hus størrelse

Her arbejder jeg med det største hus - det var ikke helt så nemt kunne godt
havde været en smule mere tørt, jeg bruger fin raku slikker til at sætte
huset sammen med

2 huse færdige og er ret godt tilfreds

her 3 huse i forskellige størrelser - kunne dog godt have
tænkt mig det mindste hus ikke havde været så skævt :)

Så skal de stå en uges tid og tørrer

Husene tænker jeg også skal RAKU brændes - det er sådan med RAKU ler at når det brændes som RAKU brænding bliver det helt sort når de brændes som almindeligt lertøj/stentøj bliver farven laksefarvet/meget lys orange. Jeg ønsker at mine huse skal stå helt rå dvs. at de bliver RAKU brændt og står uden glasering, håber jeg kan få dem med i min brænding d. 7. april hvor jeg også skal have brændt mit allerførste fad :)